Casepacker SELO

Deze casepacker van SELO is de oplossing voor het opzetten en verpakken van gevouwen kartonnen dozen met een verhoogde capaciteit. Het opzetten van de kartonnen dozen en het verpakkingsproces worden gecombineerd in één machine, waarbij één robot de kartonnen dozen vouwt en een tweede robot de kartonnen dozen afzonderlijk vult.

Procesbeschrijving

Dozen openen en afleveren

De robot op het vouwstation opent de dozen en voert ze op de aanvoerband naar de vulrobot. De operator is verantwoordelijk voor het correct vullen en gevuld houden van het dozenmagazijn. Het dozenmagazijn is zo ontworpen dat er voor 15 minuten aan dozen in geplaatst kunnen worden. De dozen kunnen in het magazijn worden geplaatst op het moment dat ze worden afgeleverd. Er wordt een camerasysteem gebruikt om te controleren hoe de doos gepositioneerd is. Indien nodig draait de robot de doos 180° voordat hij hem vouwt. De dozen kunnen een rode bovenrand, groene bovenrand of een combinatie van deze kleuren hebben. De robot op het vouwstation neemt een doos uit het magazijn met behulp van een vacuümgrijper en vouwt deze open, waarna de bodem wordt aangedrukt. De geopende doos wordt vervolgens op de aanvoerband naar het vulstation geplaatst. Het dozenmagazijn is uitgerust met signalering voor het legen. Tijdens de productie worden zo snel mogelijk 7 lege gevouwen dozen als buffer in het magazijn opgeslagen. Bij leegstand of andere calamiteiten kan deze buffer dan worden opgeëist zodat de flowpacker niet direct hoeft te stoppen.

Vullen van de dozen

De flowpackverpakkingen met kaas worden van de flowpacker naar de invoerband van de verpakkingsmachine getransporteerd. De toevoerband transporteert de flowpacks naar het verticaal geplaatste vormstation. Het vormstation heeft twee posities, het bovenste deel transporteert elk 10 flowpacks naar het tweede en onderste deel van het vormstation. In deze positie is de stapel van 10 doorstroomverpakkingen volledig omsloten, zodat de stapel niet uit elkaar valt. De stapel flowpacks wordt dan in de robotgrijper geduwd, die de flowpacks ook volledig omsluit. De robotgrijper plaatst de flowpacks vervolgens in de geopende doos, die klaar en gefixeerd is. Naast het vormstation zijn er 10 bufferposities opgenomen. Als er geen lege doos beschikbaar is, worden de verpakkingen tijdelijk opgeslagen in 1 van de 10 bufferposities. (Op een vrij moment worden de verpakkingen dan in een lege doos geplaatst.

Dozensluitstation

De gevulde dozen met flowpack gaan naar het dozensluitstation. Hier wordt de doos gevouwen en dichtgeplakt. Tijdens het plakken wordt de doos van onderaf aangedreven. De plakunit wordt in tweevoud gemaakt zodat er altijd een ‘hot stand-by’ unit is. De plakrollen worden gecontroleerd op de hoeveelheid plakband. Zodra de rol op is, wordt de andere plakunit opgeëist. De operator krijgt een melding dat hij de lege rol moet vervangen. Na het tapen wordt de doos 90° gekanteld met behulp van een kantelstation voordat deze wordt afgeleverd op een volgend transport dat door de klant moet worden geleverd.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in de machine? Neem dan contact met ons op door middel van het formulier, telefoon of mail

  [wpgdprc "Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website."]

  TELEFOON

  +31 (0)6 2297 1253

  EMAIL

   info@scconsultancy.net

  WERKTIJDEN

  9:00 – 17:00