VERKOCHT!

Helaas is deze machine verkocht. Heb je interesse? Vul onderstand formulier dan in en dan gaan wij op zoek!

Plastima 661

Deze kaascoatingmachine kan als stand-alone machine gebruikt worden en kan ook geïntegreerd worden in een geautomatiseerde kaasbehandelingslijn. De machine bestaat uit een transportband, effluenttank en een coatingcabine. Coating wordt in de cabine gedoseerd op 4 viltschachten. Het vilt klopt gelijkmatig met de coating op de kaas. De effluenttank is als een opvangbak voor coating afval en het reinigingswater. De transportband leidt de kazen door de machine.

Coating kwaliteit

Door de positie van de vilten schachten wordt de coating met een maximum aan aanraking op de kaas gelegd. Hierdoor wordt de kaas aan één zijde gelijkmatig gecoat tot 60/70% van de hoogte. De coating moet geschikt zijn voor mechanisch gebruik (viscositeit 4000 mPa).

Kaasverhoudingen

Met deze machine is het mogelijk om zowel cilindrische kazen als brood- en vierkante kazen te coaten. De broodkazen worden door een optionele kaasaandrijving door de machine geleid. Behandeling van 2 kazen tegelijk is ook mogelijk. Hoogte 300 tot 480 mm, breedte 300 tot 600 mm. Behandeling van afwijkende kaasmaten op aanvraag.

Capaciteit

Afhankelijk van de kaasmaten behaald de machine een capaciteit van max. 3600 stuks / uur bij een optimaal gebruik.

Coating consumptie

In de praktijk is bewezen dat bij een juiste aanpassing van de coating-viscositeit en de input van bekledingsdosering een rendement van 95% tot 98% behaald kan worden. Bij een hoog rendement is de reinigingsnoodzaak minder.

Bediening en onderhoud

De kaascoatingmachine is volledig PLC gestuurd. De coatinghoeveelheid, snelheid van de vilt assen en de transportband zijn instelbaar. Verder heeft de machine een automatische hoogteverstelling. De kogelkranen voor coating / watertoevoer worden handmatig bediend.

Dagelijkse reiniging

De machine kan in 25 minuten volledig worden gereinigd. Onderdelen die schoongemaakt moeten worden zijn gemakkelijk en snel te verwijderen zonder gereedschap. De reiniging van de cabine en het vilt vindt plaats door water dat van de binnenkant van de doseerbuisjes en de vilten assen komt.

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in de machine? Neem dan contact met ons op door middel van het formulier, telefoon of mail

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  TELEFOON

  +31 (0)6 2297 1253

  EMAIL

   info@scconsultancy.net

  WERKTIJDEN

  9:00 – 17:00