Het reinigen van de viltflappen is essentieel ter voorkoming van kruisbesmetting van schimmel en andere micro-organismen. Slechts één besmette kaas kan ervoor zorgen dat een groot deel van uw kaas in opslag wordt besmet. Het goed reinigen en desinfecteren van de viltflappen is bepalend voor de kwaliteit van uw eindproduct! Het reinigen van de viltflappen is een zeer tijdrovende taak, waarbij het resultaat vaak tegenvalt. Met behulp van onze viltflappen wasser zult u ervaren dat het reinigen van de viltflappen veel minder tijd kost en dat het resultaat beter zal zijn. De wasmachine zal uitnodigen om de viltflappen vaker te gaan reinigen, wat het risico op kruisbesmetting nog verder zal reduceren.

Werkwijze van de viltflappenwasser

Na de gebruikelijke reiniging van uw plastificeermachine neemt u de kernen met filtflappen uit de plastificeerder en plaatst deze in de wasmachine. Na plaatsing van de kernen wordt de wasser gevuld met heet water en bevelen wij u aan om een gecombineerd reinigingsmiddel (advies: SynQ Yellow CIP; alkalisch, chloorhoudend product van IN2FOOD)te doseren.De wasmachine zal nu pendelend de viltflappen gaan reinigen, een half uur is vaak al voldoende.Na reiniging laat u de wasmachine leeglopen, de viltflapen handmatig naspoelen en terugplaatsen in de plastificeermachine.

Omschrijving van de viltflappenwasmachine

De kernen staan in de wasmachine op een pendelend platform, voor een optimale reiniging van de flappen. De wasser biedt plaats aan 4 kernen met viltflappen, geplaatst op pinakesl van rond 70 mm

Afmetingen:

 • Tank doorsnede: 1000 mm
 • Inhoud wasdeel: 650 liter
 • Totale hoogte: 1700 mm

Technische gegevens:

 • Afgeschuinde bodem met afvoer en 4” afsluiter
 • Aanvoer waswater en overloop
 • Bol deksel met gasveer evenaar en open-stand borging- Geheel opgebouwd uit RVS en keramisch gepareld
 • Aandrijving: 0,37 kW
 • Exclusief besturing en elektronische componenten, bordes is optioneel

Heeft u interesse?

Heeft u interesse in de machine? Neem dan contact met ons op door middel van het formulier, telefoon of mail

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

  TELEFOON

  +31 (0)6 2297 1253

  EMAIL

   info@scconsultancy.net

  WERKTIJDEN

  9:00 – 17:00