Kaasmachines voor elke fase

SC Consultancy verkoopt kaasmachines voor het gehele proces van het kaasmaken. Zo hebben wij kaasmachines voor de productie van de kazen, de rijping van de kazen en voor het verpakken van de kazen. Verder verkopen wij gehele productielijnen en overige zuivelmachines (machines die niet direct voor het maken van kaas zijn).

Kaasmachines voor de kaasproductie

De kaasproductie bestaat uit de volgende stappen: verwarmen, lageren, pasteuriseren, separeren, scheiden wei en kaas, kaas vormen en rijpen. Deze stappen zullen uitgevoerd moeten worden door kwalitatief goede machines. Voorbeelden van machines uit deze fase zijn: wrongelbereiders, pre-press en een kaascassettepers

Cheese Cassettepress

Kaasmachines voor het rijpen van kazen

Tijdens de rijping zal er in de kaas verschillende biologische processen plaatsvinden waardoor de kaas een eigen aroma en smaak krijgt. In dit proces is het van belang dat de juiste temperatuur wordt aangehouden, de planken schoon zijn, de kazen gekeerd worden etc. Om dit te optimaliseren hebben wij bijvoorbeeld een geautomatiseerde kaasrijping en behandelingslijn, een kaasplank wasmachine en verschillende kaasboxen.

Kaasmachines voor het verpakken van kaas

Tijdens het verpakken van de kaas zal de kaas klaar gemaakt worden om verkocht te worden. Hiervoor zal de kaas gesneden moeten worden, een label krijgen, een paraffine laag krijgen en een verpakking krijgen. Om dit te optimaliseren hebben bijvoorbeeld een paraffineermachine, kaas snij- en verpakkingslijn, en een cellofaneermachine.

Complete productielijnen

De complete productielijnen zijn gehele lijnen die uit meerdere machines bestaan. Zo hebben wij productielijnen met een capaciteit van 7.000 ton, 7.500 ton, 10.000 ton en 30.000 ton per jaar.

Overige zuivelmachines

De overige zuivelmachines zijn zuivelmachines die niet onder de categorie├źn: Kaasproductie, Kaasrijping of Kaasverpakking vallen. Deze machines zijn te gebruiken om zuivel te verwerken voor bijvoorbeeld Yoghurt. Voorbeelden van machines die wij aanbieden zijn een roterende vulmachine, Ampack Ammann Yoghurt Filler en een Tetra TBA8 vulmachine.